9 Ekim 2011 Pazar

Başbakan'a Başsağlığı

Mehmet Metiner'lerle Dolu Memlekette Başsağlığı ve Akıl Sağlığı...


Bir insanın anasını/babasını kaybetmesinden daha büyük bir kayıp herhalde çocuğunu kaybetmesidir. Ölüm gerçekliği  her türlü hasımlığın, muhalefetin, kavganın üzerini kara bir örtü gibi örter ve susturur. Susturması gerekir.


Ölüm aynı zamanda insanın varlığının kafesine çarpıp düştüğü bir andır. Bir sözünüzle yüzlerce kişiyi içeri attırabilen bir Başbakan da olsanız, anası öldüğünde cenazesine katılamayan bir Silivri mahkumu da olsanız ölüm herkesi geçici süreliğine de olsa tahtından da, oturağından da eder,  sizi merhumla birlikte o dar çukura indirir. 


Anası Tenzile Erdoğan'ın vefatı vesilesi ile Tayyip Erdoğan'ın da kendi nefsi ile başbaşa kaldığını umut ediyoruz. Bu nefs hesabı sırasında, iktidarı sırasında haksız yere suçlamalarla içeri atılan ve içerideyken annesinin cenazesine katılamayanların aklına gelmediğine eminiz. Hopa'da öldürülen öğretmenle ilgili gösterdiği o vicdansız tepki hatırlandığında, Tayyip Erdoğan'ın Azrail'le ilişkisinin bile partizanca olduğu söylenebilir.


Padişahların insafa gelmesini bekleyen kullar olmadığımız için mücadelesini Tayyip Erdoğan'ın nefsi ile hesaplaşmasına endeksleyecek kadar saf değiliz.
Bizi ilgilendiren Tayyip Erdoğan'ı nefsi ile başbaşa bırakan bu an vesilesi ile toplumumuzun geldiği noktanın gözler önüne serilmesi.
Bir bireyin nefsi ile başbaşa kalmasına vesile olması gereken bir an, bir sürü insanın iktidara ortak olma şovuna dönüşmüş durumda. Ve kusura bakmayın biz bu sahneleri, kitlelerin Tenzile Erdoğan sevgisine endeksleyemiyoruz.
Sahneler bir düzine...


Tayyip Erdoğan'a suratına tükürse "ya rabbi şükür" diyecek kadar Tayyip Erdoğan aşığı Mehmet Metiner ekranda...


Tayyip Erdoğan'ı eleştiren sözleri internete düşünce, iktidar nimetlerinden faydalanmasının önü kesilmesin diye ekran ekran özür dileme turuna çıkan ve  dünya eğilme rekorunu kıran Mehmet Metiner fırsatı kaçırmamış, evin önünde hemen yerini almış.


"Acımız büyük" klişesi ile başlayıp, "Sayın Başbakanımızın annesi hepimizin annesi" gibi yağcılık sanatını ortaya koyduktan  sonra sözü "Başbakanımızla aramıza kimse giremez"'e getiriyor.


Bir ananın vefatını, iktidarın eteğine tutunma çabasına alet ediyor.
Acısı büyük. Tenzile Erdoğan'la veya Tayyip Erdoğan'la ilgili değil bu acı.
Yıllardır dülbendoğlanlığını yaptığı iktidarın nimetlerinden koparılma olasılığı acı veriyor. 
Mümkün olsa leğen kemiğini de eğecek ama sadece Allah'a secde etmek için eğmesi gereken omurlarını Tayyip Erdoğan'a biat için eğiyor da eğiyor. Bu kadar eğilme sonrası bir gün beli tutulduğunda, acısı o zaman gerçekten büyük olacak.


Bu cenaze töreni binlerce Mehmet Metiner'le dolu.
Tenzile Erdoğan için gerçekten üzüntü  duyabilecek, acısını hissedebilecek kadar Tenzile Erdoğan'a ve/veya Tayyip Erdoğan'a yakınları tenzih ederek izliyoruz bu kalabalığı
Tayyip Erdoğan'la kişisel ilişkileri , annesinin cenazesine bizzat katılarak başsağlığı dileyecek kadar yakın olanların oluşturduğu kalabalığın ötesinde bir kalabalık bu.
Bu kalabalık , AKP iktidarının oluşturduğu rant halkasının kalabalığı. 


Tek dertleri; Tayyip Erdoğan'a görünemeseler bile, Tayyip Erdoğan'ın 2. veya 3. halkasından birilerine görünebilmek , "oradaydım" diyebilmek. AKP'nin kendi iç cuntası tarafından olumsuz şekilde fişlenmekten kurtulmak.


Bu kalabalık , bir canı  sahibine uğurlarken nefsini unutan, görünmezleşen kulların kalabalığı değil.
Bu kalabalık, nefsleri için görünmeye çalışanların kalabalığı. 


Tenzile Erdoğan; Tayyip Erdoğan iktidardan indikten sonra vefat etseydi bu kalabalığın orada olmayacağına emin olabilirsiniz. 


Ve bu kalabalığı "devlet törenine" dönüştürenler...
Bir adamın anasına vedasını bir propaganda aracına dönüştürenler...
Ve bu kalabalığı haber değeri bulup saatler boyu özel yayınlarla şişiren yalaka medya...
İşte onlar bu tarz kalabalıklardan beslenen diktatöryel yapıların gökte arayıp yerde bulacağı cinsten.
Bu bir "sevgi" seli değil, bu bir iktidar seli.
Bu ölüm karşısında Allah'a secde eden kulların değil, güç karşısında iktidara secde eden kalabalıkların seli.


Tayyip Erdoğan'ın annesine helallik verirken gözyaşları ne kadar samimi ise...
Tayyip Erdoğan'ın iktidar halkasına üyelik tazelemek için orada bulunan o Mehmet Metiner ve türevlerinin varlığı o kadar sahte. 


Kendisine bu tarz biat eden kalabalıklarla çevrilen bir fani ruha göre Tayyip Erdoğan'ın yine de içindeki dikta hevesini iyi dizginlediğini düşünmeden edemiyoruz. 
Bir aile ve yakın çevresinin acı gününün, bir millet ve devletin resmi törenine dönüşmesi ancak otoriter rejimlere özgüdür.


Ve bu otoriter rejimleri, Tayyip Erdoğan'lar değil, Tayyip Erdoğan'lara biat eden Mehmet Metiner ve türevi kalabalıklar kurar. 


Bu vesile ile Tayyip Erdoğan'a başsağlığı ;


Mehmet Metiner'leşen kalabalıklara akıl sağlığı diliyoruz.


(acikistihbarat.com)